Don't click or your IP will be banned


Hittin' The Web with the Allman Brothers Band Forum
You are not logged in

< Last Thread   Next Thread >Ascending sortDescending sorting  
Author: Subject: Moogis Tech issues

Extreme Peach





Posts: 1574
(1574 all sites)
Registered: 11/30/2001
Status: Offline

  posted on 3/11/2011 at 10:11 PM
Still no audio in the right channel using Standard Res, but picture is synched w/audio. With High Res, slightly out of synch. Also my login to forums doesn't work, the activation key doesn't work and when O tried to re register, I didn't get an activation email??? All of these are pretty minor things, other wise no other issues for me.
 
Replies:

Zen Peach



Karma:
Posts: 18541
(19007 all sites)
Registered: 1/19/2002
Status: Offline

  posted on 3/11/2011 at 10:22 PM
quote:
Still no audio in the right channel using Standard Res, but picture is synched w/audio. With High Res, slightly out of synch. Also my login to forums doesn't work, the activation key doesn't work and when O tried to re register, I didn't get an activation email??? All of these are pretty minor things, other wise no other issues for me.


I have the same problem with the audio. I think the login to the forums is separate from the moogis login. Maybe pm some of the people on the moogis forum, they must know.

 

____________________
"Mankind is a single nation" "Allah did not make you a single people so he could try you in what he gave you, to him you will all return, he will inform you where you differed". Quran Chapter 2 Sura 213

 

Maximum Peach



Karma:
Posts: 8516
(8541 all sites)
Registered: 4/27/2003
Status: Offline

  posted on 3/12/2011 at 12:55 AM
Funny thing, my audio and video were in synch tonight. I read here and elsewhere that others was not. If it was not totally in synch I could not tell and neither could my guest so it must have been close enough.

You know, moogis so often seems to deflect technical issues as somebody else's problem. It was last year after all the opening night freezing and it now seems they are taking that stance on the synch issue.

Being objective, it must be tough that much of the broadcast success depends on variables that are not in moogis control and things that they can not fix if they are at fault such as ISP issues and config and user set-up problems.

But then there is this synch issue with me:

1. 3-10 live stream out of synch start to finish
2. on demand / archive 3-10 show out of synch when checked Friday morning
3. on demand / archive 3-19-10 and 3-20-10 are in synch when checked Friday morning
4. 3-11 live show in synch
5. recheck 3-10 show on demand / archive late Friday night and still out of synch exactly like it was live and Friday morning.

How strange can it possibly be that only one show for me was out of synch every time in the same exact spots and no other show has any synch issue?

I just don't get it. How is a "lag" or "delay" attributed to a user-related issue after stating what I just did above knowing that my system is configured just as they want with the updated flash, the background programs turned off, the wired reliable cable company supplied net connection rather than wireless, the firefox settings, everything. Tonight I do not one single thing different and I have no "lag", "delay" or synch issue on the live stream but the problem that existed on the 3-10 show prior still exists now.

Taking some time to explain and help people with the issues they are having would go a long way to earn some good will. They are probably understaffed and ultra busy, but they need somebody dedicated to helping their customers with their issues which I have not seen. I'm not posting on the moogis board any longer as I suspect it is a waste of time since I have not seen any help offered there other than trying to get people to read a new FAQ page. Like 'hear read this one size fits's all FAQ page, remember it most likely isn't our problem so good luck'. From my perspective alot of things still appear to be very "kinked" in their operation.


So I didn't have any synch issues tonight. Had one quick freeze in the first set, but otherwise it was perfect. Had two hard freezes in the 2nd set where server connection was lost, had to reload window and missed the end of two songs because of it. And a few other minor freezes. If this stuff is truly all "user-related" as they it "almost always" is then their product can not succeed since it depends on variables that are either too inconsistent or unreliable to deliver their content properly. Even if all this is user and ISP related people will get upset even if it is for the wrong reason, they will get upset none-the-less and not resubscribe and not have good things to say about it to others. No matter who's fault it is doesn't matter at the end of the day because the customer will perceive the problem to be moogis and moogis will be the one losing in the end.


[Edited on 3/12/2011 by nebish]

 

Peach Head



Karma:
Posts: 57
(57 all sites)
Registered: 3/21/2009
Status: Offline

  posted on 3/12/2011 at 01:01 AM
---Still no audio in the right channel using Standard Res, but picture is synched w/audio. With High Res, slightly out of synch

Had same problem--lost hi res a few times and had to connect to standard--lost both and connected to camera on mark--sound came though fine when camera was only on Mark--standard no right channel

 

Extreme Peach



Karma:
Posts: 1574
(1574 all sites)
Registered: 11/30/2001
Status: Offline

  posted on 3/12/2011 at 11:51 AM
Not sure why there's no right channel audio using Standard Res. Certainly not an issue on my end, as every other option (Hi Res, Jam Cam 1 & 2) work fine. Overall though, the picture is outstanding. I had one freeze and I can attribute that to my ISP and bandwidth.
 

Peach Bud



Karma:
Posts: 11
(11 all sites)
Registered: 3/6/2004
Status: Offline

  posted on 3/12/2011 at 12:27 PM
My first thought this morning was, "what a great show". I'm grateful to have been able to watch it at home since travel is out this year.

I had 3 'drops' last night on Moogis that I suspect were related to the Moogis infrastructure (either network or servers... whatever).

All in all, I saw more of the show than I typically see when I'm at the event and it was an awesome experience

If it is true that Moogis had issues, I hope it gets ironed out so the feed is absolutely perfect, but last night's Moogis experience did not ruin the show imho.

Sometimes it's their servers, sometimes their network, sometimes the Internet, sometimes your ISP (hello, Rogers???), sometimes our own gear. A lot of moving parts here. I hope Butch's team is monitoring their overall availability to the point where they can confirm when if/when they have outages. It would go a long way to settling the troops if they made this known. I don't expect perfection... but a fee-based service should make it's own availability stats known.

Users never react well when the provider says, "Trust me, it's NEVER EVER a problem at our end".

 

True Peach



Karma:
Posts: 11675
(12118 all sites)
Registered: 1/8/2005
Status: Offline

  posted on 3/12/2011 at 03:20 PM
If a significant number of users are experiencing problems Moogis will not succeed regardless of whether the root cause is at the user end or the Moogis end. For this reason Moogis needs a strong support system to help all users through all issues regardless of the cause.

 

____________________
We'd all like to vote for the best man, but he's never a candidate.

 

Maximum Peach



Karma:
Posts: 8516
(8541 all sites)
Registered: 4/27/2003
Status: Offline

  posted on 3/12/2011 at 08:18 PM
If you are ever in the chat box during the show, when the several second long freezes happen people start posting "freeze" one right after the other, all at the same time.

Are some freezes related to people's individual computers and ISPs? I'm sure. Are they all, or are they "almost always"? I don't think so. If that is the case somebody is going to have to explain how people in different parts of the country, with different set-ups and different ISPs encounter long freezing at the exact same moments in the show.


 

Peach Head



Karma:
Posts: 106
(106 all sites)
Registered: 1/25/2010
Status: Offline

  posted on 3/13/2011 at 04:17 AM
quote:
If a significant number of users are experiencing problems Moogis will not succeed regardless of whether the root cause is at the user end or the Moogis end. For this reason Moogis needs a strong support system to help all users through all issues regardless of the cause.


Good luck, you will need it. Support is non-existent. Nil, nada, none.

 
 


Powered by XForum 1.81.1 by Trollix Software


Privacy | Terms of Service
The ALLMAN BROTHERS BAND name, The ALLMAN BROTHERS name, likenesses, logos, mushroom design and peach truck are all registered trademarks of THE ABB MERCHANDISING CO., INC. whose rights are specifically reserved. Any artwork, visual, or audio representations used on this web site CONTAINING ANY REGISTERED TRADEMARKS are under license from The ABB MERCHANDISING CO., INC. A REVOCABLE, GRATIS LICENSE IS GRANTED TO ALL REGISTERED PEACH CORP MEMBERS FOR The DOWNLOADING OF ONE COPY FOR PERSONAL USE ONLY. ANY DISTRIBUTION OR REPRODUCTION OF THE TRADEMARKS CONTAINED HEREIN ARE PROHIBITED AND ARE SPECIFICALLY RESERVED BY THE ABB MERCHANDISING CO.,INC.
site by Hittin' the Web Group with www.experiencewasabi3d.com